Can Canals
Castellbisbal

  Vallès Occidental
  Terme de Castellbisbal. Turó del Canyet. (08755 Castellbisbal)
  Emplaçament
  Crta. Caldes de Montbui a Molins de Rei punt quilomètric 4.

  Coordenades:

  41.4491
  1.994
  415970
  4589102
  Número de fitxa
  08054-95
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Antic
  Romà
  Segle
  I-III
  Estat de conservació
  Dolent
  Jaciment desaparegut sota el talús de la carretera.
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  CC.AA. núm.3097
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  0853A00700054
  Autoria de la fitxa
  Raquel Valdenebro Manrique

  Situat tocant la carretera C-1413, i immediatament sota d'unes pilastres de suport de l'autopista A-7, al seu pas just abans de la desembocadura de la riera de les Arenes, (de Rubí), en el Llobregat, la qual està partida entre el terme municipal de Castellbisbal i el Papiol. En l'extrem sud-est del terme municipal de Castellbisbal. El jaciment és documentat tan sols a partir dels materials recollits en superfície, tot i que es desconeixen les circumstàncies de la troballa i si aparegueren estructures associades al material ceràmic o no, etc. El material és d'època imperial: lucernes, fragments d'àmfores, pondus i restes de tuberia en plom per a la conducció de líquids, molt probablement aigua. Donada l'estratègica situació de la zona, i per la proximitat del jaciment de Can Pedrerol de Baix, sembla que les restes documentades poden testimoniar, amb les reserves corresponents, un assentament de tipus rural. L'any 1988, durant la visita al lloc amb motiu de la realització de la Carta Arqueològica del Vallès Occidental, no va ser possible localitzar material o restes en aquest indret. CC.AA.

  Can Canals és el nom d'una masia desapareguda sota una variant de l'autopista A-7, avui terreny amb talús i estructures de formigó. Crta. Caldes de Montbui a Molins de Rei punt quilomètric 4. La Ubicació de materials és al Museu de Rubí

  Es tingué constància de l'existència d'aquest jaciment per la informació oral facilitada per J. Mateu l'any 1988, el qual indicà la situació del jaciment i l'existència del material recollit en superfície.

  Can Canals. CC.AA. Núm. 3097