Can Baralt
Arenys de Mar

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic
    Sí (IPAC)
    Cultural
    Ajuntament d'Arenys de Mar (Riera del Bisbe Pol, núm. 8, 08350 Arenys de Mar)
    Jordi Montlló Bolart

Casa formada per dos cossos i ubicada a la cantonada dels carrers de l'Església i de Frederic Marès. És de planta rectangular i consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és de teules àrabs, a dues aigües, i amb el carener paral·lel a la façana principal, que dona al carrer de l'Església.

Compositivament, la façana principal, es defineix asimètricament a partir de tres eixos de verticalitat. En planta baixa hi trobem dos accessos i una finestra al lateral esquerre, amb reixa de ferro. A la primera planta, un balcó amb barana de ferro, damunt l'accés principal, i una finestra al costat dret. A la segona planta es repeteix la distribució de les obertures. Totes les finestres i portes tenen un emmarcament de pedra treballada.

El parament és llis, arrebossat i pintat de blanc. Destaquen dos plafons ceràmics encastats. En un posa el nom de les funcions actuals de l'edifici com a Museu Mollfulleda de Minerologia; i, en l'altre es pot llegir: "La reial escola de nàutica d'Arenys de mar, fundada i dirigida pel Mtre. Josep Baralt i Torras inicià les seves activitats en aquesta casa el dia 7 d'abril de l'any 1779". Aquest plafó es col·locà l'any 1979, en el segon centenari de la creació de l'escola.

Hi ha un pati o eixida posterior que dona al carrer de Sant Josep.

Actualment acull la col·lecció de minerologia donada al municipi per part de Joaquim Mollfulleda i Borrell.

Primer fou la casa del senyor Josep Baralt i Torras, on l'any 1779 funda la coneguda popularment com escola de pilots o Reial Escola Nàutica d'Arenys.