Camí de l'Escanyat
Granollers

A la serra de Ponent

En alguns trams es troba gairebé perdut, mentre que en altres llocs es conserva perfectament.
    Ajuntament de Granollers, Plaça de la Porxada, 6, 08400-GRANOLLERS
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

Camí que travessa la serra de Ponent en sentit general d'Est a Oest, transitant des de la zona de la llera del riu Congost, prop de la masia de Sant Nicolau, al peudemont de la serra de Ponent, fins a la zona de planes que hi ha dalt la serra, sortint ja del terme municipal de Granollers. A la zona de pujada des del riu descriu algunes corbes i es troba encaixat en el sediment. En les zones que travessa es veuen restes d'antiga activitat vitícola, com piletes per a preparar el caldo bordolés. El paviment és de terra

L'existència a Granollers d'un mercat potent des d'època altmedieval ha permès el desenvolupament d'una intensa explotació pagesa, la qual es va veure incrementada, paradoxalment, amb l'augment de la població de la vila, amb la industrialització que es produeix a partir de mitjan segle XIX. Aquesta situació ha fet que existeixen prou elements de cultura agrícola a la ciutat, així com els elements d'enginyeria civil necessaris pera una bona comunicació.