Camí de les Forques/Camí Fondo
Avinyonet del Penedès

Entre la carrerada i el canvi de terme municipal

Estructural
    Ajuntament d'Avinyonet del Penedès. Plaça de la Vila, 1. 08792-AVINYONET DEL PENEDÈS
    J.M. Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

Camí que parteix del Puig de les Forques d'Avinyonet, i discorreix paral·lel a l'actual carretera de Vilafranca, al costat d'una torrentera, anant després en direcció cap a Can Vendrell. A la vora es troba una fita de terme de pedra calcària que diu: "TERME DE SAN CUGAT". Acaba en aquest punt i d'allà surt un altre camí orientat en direcció 90º.

El 1592 apareix esmentat el lloc de Les Forques de les Gunyoles en un document, en el qual es parla d'un "loco nuncupato "que limita pel sud amb el Camí Reial de Vilafranca a Barcelona (Arxiu Parroquial de Sant Cugat Sesgarrigues. Capbreus de la Rectoria de Sant Cugat Sesgàrrigues, 10 de març de 1592, folis 42v i 43 r) (DOSSIER, 2001; JUNQUERAS; MARTÍ, 2001).