Cal Trullols
Capellades

Carrer que connecta Plaça Sant Jaume i carrer del Pilar

Promotor Josep i Aleix Bru
    Trullols
    Juan Garcia Targa

Casa entre mitgeres en cantonada de planta baixa i dues plantes pis. Presenta coberta plana, limitada per barana massissa. Les façanes tenen obertures de proporció vertical. Els balcons estan protegits amb baranes de ferro de brèndoles verticals i les obertures estan tancades amb persianes de corda. Els paraments de façana són arrebossats i pintats de color ocre.

S'enquadrable com a Casa entre mitgeres representativa de l'arquitectura popular del casc antic

Propietat identificada amb la família Bru que es dedicava a l'activitat llanera com a mínim des de la primera meitat del segle XVII. En el Capbreu de 1649 s'esmenta Aloy Bru, paraire de professió, i amb una casa en propietat ("amb sortida al costat"). La informació sobre aquesta casa situa la seva construcció l'any 1735. La família també va estar implicada en tasques municipals.

L'edifici s'havia vist sotmès a una important remodelació a finals de la dècada de 1820 o a inicis de la de 1830. Finalment, aquesta casa, i la resta de propietats de la família Bru, van anar a parar a mans d'una família d'Igualada. Durant el segle XX, els baixos van ser ocupats per negocis diversos (tendes, tintoreria), a banda de períodes que va ser desocupat.

MUSET PONS, Assumpta. En premsa. "Capellades (època moderna) (segles XVI XVIII): de la marginalitat al desenvolupament", Història de Capellades (títol provisional).

VIVES I TORO, Eduard. En premsa. "L'edat mitjana: territori i orígens d'una identitat", Història de Capellades coordinada per M. Gutiérrez (títol provisional).

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES

ARXIU DEL MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES