Cal Solsoní
Puig-reig

Carrer Llobregat 38-40, 08692-Puig-reig
    Apeyaderu o Baixador

BCIL 44
    Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

Es un conjunt d'edificis de planta rectangular alineats al carrer Llobregat de Planta Baixa i Planta Pis Els murs exteriors són de pedra sense arrebossar amb cantoneres, arcs i altres elements decoratius de maó vist, al nº 40 La façana de pedra està revestida amb morter pintat al nº 38, amb elements decoratius també arrebossats. Els tancaments són alineats a totes les façanes excepte el balcó a planta pis 1 de la façana al carrer Llobregat.

Des de finals del s. XIX que es comencen a configurar els carrers Major i Llobregat a partir del punt central que es la Plaça de la Creu, a partir de la parcel·laria en patis que van fer dues masies del terme, la de la Serra de Cap de Costa, al sector del Carrer Llobregat, i la de la Sala, al sector del carrer Major.

SERRA, Rosa (1982). Aproximació a la historia de Puig-reig, Manresa
    SERRA, Rosa. Puig-reig 1906-2006 (2006). Fotografies, Àmbit de Recerques del Berguedà. Historia Gràfica.
    AADD. (2011). Pla d'ordenació urbanística municipal. Catàleg de masies i cases rurals. Ajuntament de Puig-reig. Fitxa b. 40