Cal Soler (o cal Sardà)
Sant Quintí de Mediona

c/ Àngel Guimerà, 2

XVII-XIX
    Manca de manteniment
    Jordi Piñero

Casa de tradició pagesa al nucli de Sant Quintí, amb una tipologia que sobresurt de la resta de cases per les seves dimensions més grans. És de planta rectangular i fa cantonada amb el carrer Weyler. Té planta baixa més dos pisos i golfes. La construcció és pràcticament tota de tàpia. La façana principal té un portal adovellat i balcons al primer pis. A les golfes hi ha l'arcada típica de l'assecador. Té un cos lateral afegit posteriorment (possiblement de finals de segle XIX), fet de maó, amb galeria d'arcades. La part posterior té balcons i arcades, amb un pati. L'interior conserva força bé l'estructura d'una casa pagesa. Conserva un trull i una premsa tradicional en perfecte estat.

Originalment havia estat una típica casa de pagès, probablement originària dels segles XVII o XVIII. Posteriorment s'hi va instal·lar una petita fàbrica tèxtil, que va arribar a ocupar dues plantes, amb uns 20 telers.