Cal Sastre Burdó
Santa Maria d'Oló

Carrer Major, 13-15. Nucli urbà d'Oló

Jordi Piñero Subirana

Casa emplaçada al nucli urbà d'Oló amb una façana d'influència noucentista. És una edificació entre mitgeres, de planta més o menys quadrada, i disposa de planta baixa més un pis. La façana principal és emblanquinada i s'hi destaquen les formes que rematen les portes dels balcons i el coronament superior de l'edifici, fetes amb maó vermell. Als baixos la casa tenia establiments comercials i les portes s'han remodelat modernament. Al primer pis hi ha dos balcons amb baranes de forja. El coronament superior de la façana té una doble cresta de formes sinuoses.

Informació facilitada per Josep Canamasas Güell

Aquesta casa es troba al final carrer Major, el qual es va formar als segles XVII-XVIII. No coneixem informació sobre quan es va remodelar l'edifici per dotar-lo de la façana noucentista, però devia ser entorn de la dècada de 1930. Per aquests anys també es va remodelar cal Met (situada una mica més amunt) que hi té certes similituds.
    Antigament aquest immoble només constava d'una casa, que devia haver pertangut a un sastre. A mitjans de segle XX encara era propietat dels Burdó. Un membre d'aquest família, Francesc Burdó, va ser alcalde d'Oló entre 1953 i 1961. Durant una temporada la construcció fou separada en dues cases, i després es tornà a unificar. A les últimes dècades del segle XX els propietaris eren el matrimoni Burdó-Valeri, una gent emprenedora que hi van posar una merceria, una pastisseria i un magatzem de pinsos. Més recentment hi ha hagut una perruqueria.