Cal Ribera
Rubió

Bosc de Gavarró. Sud-oest de Maçana
    Emplaçament
    BV-1031 direcció Els Prat de Rei. Abans d’arribar a l’Hostal Vell agafar el trencall de l’esquerra cap a Cal Ribera.
    707

41.67774
    1.57243
    381176
    4614981
    08185 - 151
    Enderrocat
    08184A017000240000ZR
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Ribera és un mas construït en època moderna i ampliat a finals del segle XIX. És un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia i amb ràfec de lloses planes volades. Consta de planta baixa i pis. El frontis ha desaparegut quasi en la seva totalitat, no obstant segons el Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i Catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Rubió (Anoia) s’hi conservava la llinda de la porta amb la inscripció: CAL FERES. Malgrat la vegetació de l’interior de l’edifici, s’hi poden observar diversos murs que delimitaven l’espai en diferents estances. A la façana nord i est s’hi obren diverses finestres amb llinda de pedra i alguna d’elles amb ampit de pedra. Adossat a la façana de ponent, hi ha un annex de planta rectangular que segons una pedra del seu parament fou construït l’any 1889. A aquesta estança s’hi accedia per la façana de tramuntana amb la coberta a una vessant.