Cal Rei
Sant Iscle de Vallalta

  Maresme
  Veïnat de Can Llop. 'Fora Vila', al marge esquerre de la riera de Vallalta, al pk 22 de la BV-5128.
  Emplaçament
  En la confluència entre els carrers de les Escoles i de Francesc Macià.
  120

  Coordenades:

  41.62216
  2.57067
  464234
  4607915
  Número de fitxa
  08193 - 20
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XVII-XVIII
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPA 8969
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  4483003DG6048S0001ZP
  Autoria de la fitxa
  Àñex Asensio

  Casa de pagès formada per la juxtaposició de dos antics habitatges que comparteixen mitgera i pla de façana. El conjunt es compon de planta baixa i pis, amb cobertes de teula a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, que es troba orientada en direcció sud-est.
  El volum de ponent és de majors proporcions en planta. Presenta 8,5 metres d'amplada per la part davantera, 13 de fondària i 10 per la part del darrere, de manera que embolcalla parcialment el cos adjacent. L'aiguavés posterior és sensiblement més extens, per a la qual cosa es val del desnivell de la topografia.
  El volum de llevant, al seu torn, és lleugerament més alt i presenta una sola crugia de 6,5 metres d'amplada i 9 de fondària. Aquesta cos es troba constret per un xalet contemporani situat a l'extrem nord-est de la finca. Aquesta construcció de nova planta ha ocupat el lloc d'un antic paller i, com aquell, segueix obstruint 4 metres de façana, de manera que únicament resulta visible un tram de 2,5 metres en què es concentren un portal de llinda plana, a la planta baixa, i una finestra emmarcada en pedra i l'ampit esculpit, al primer pis. Ben bé al seu costat, el volum de llevant presenta un portal de majors dimensions amb brancals i llinda de pedra i, sobre seu, una finestra igualment emmarcada en pedra i amb l'ampit treballat. La resta de la façana és completament opaca i està rematada per un ràfec imbricat amb una filera de caps de teula.
  Els paraments són arrebossats i canvien de color a cada façana: blanc al sud-est, cru al sud-oest i rosat al nord-oest. El costat nord-est conserva el morter original. Aquestes façanes apareixen sense compondre, amb diverses obertures.
  Al davant de la masia hi ha l'antiga era, parcialment ocupada per un parell de coberts que fan les funcions d'aparcament de vehicles.

  Protecció:
  Pla especial urbanístic i catàleg de masies i cases rurals de Sant Iscle de Vallalta. Text refós. 2016. I-22.

  La masia apareix representada amb el nom de 'Cal Rey' en el mapa planimètric del municipi a escala 1:25.000 del Instituto Geográfico y Estadístico, segons còpia manuscrita feta pel Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya de l'any 1914.

  GENERALITAT DE CATALUNYA. Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura. Ref. Núm. 8969.