Cal Poll
Oristà

Sector sud del terme municipal
    A 3600 metres per pista forestal de la carretera C-670, punt quilomètric 6'300

Dolent
    L'edifici es troba en runes. Conserva trams dels murs de càrrega fins a una alçada màxima de planta baixa i primer pis. No conserva cap obertura, ja que els carreus treballats que les emmarcaven s'han extret, probablement per utilitzar-les en altres construccions.
    Jordi Compte i Marta Homs

Cal Poll és una antiga masia, actualment en runes, situada pocs metres a l'oest de l'església de Sant Nazari de la Garriga, just sota el punt més alt del serrat de Sant Nazari, a l'extrem sud del terme municipal.
    Es tracta d'un habitatge de mitjanes dimensions parcialment enrunat, format originalment per un volum principal amb murs de càrrega de maçoneria de pedra petita lligada amb morter i arrebossada i diverses estructures adossades al voltant. Presenta cantonades diferenciades amb carreus treballats, tot i que algunes d'aquestes ja no es conserven. La teulada, actualment inexistent, era de doble vessant amb aigües a la façana principal i posterior.
    La façana principal, orientada al sud-oest, presenta un gran esvoranc a la part central. S'hi conserva únicament un dels brancals de pedra treballada del portal principal. A l'extrem dret hi ha les restes d'una estructura adossada coberta amb volta de maó.
    A la façana sud-est, just darrera la sala amb volta de maó, s'observa únicament una porta emmarcada amb brancals de pedra treballada i llinda de fusta.
    La façana nord-est té dos estructures adossades, una a l'extrem dret i una altra que sobresurt al centre, probablement ocupada per una cisterna. A la resta de la façana s'hi conserva una finestra emmarcada amb monòlits de pedra treballada.
    La façana nord-oest té adossada al davant diverses estructures agropecuàries parcialment enrunades. En la façana pròpiament no hi ha cap obertura.
    A pocs metres de l'edifici hi ha dues teuleries amb les seves respectives basses, una a l'oest i l'altra al nord, ambdues descrites en una fitxa individual.

La casa de cal Poll també havia estat coneguda com cal Teuler, probablement pel fet hi ha dues teuleries situades al voltant de la casa.

Cal Poll, antigament denominada cal Teuler apareix documentada a mitjans del segle XIX, en un llistat de cases de la parròquia de Sant Nazari de la Garriga. Tot i així, per tipologia constructiva, es pot datar la construcció al segle XVIII.

ORDEIG, Ramon (1974). "La Parròquia de Sant Andreu d´Oristà". Ausa, vol. 7, núm. 79. 1974.