Cal Mestre
Gaià

Sector oest del terme de Gaià
    Ctra. BV-4402, passat el km 1 pista direcció N 3 km. Abas d'arribar a La Plana camí esquerra 500

Teulada renovada, la resta de l'edifici en estat d'abandó
    Jordi Piñero Subirana

Casa de pagès de dimensions mitjanes, emplaçada en una petita esplanada vora el torrent de Matamala. La casa antiga es troba desocupada i, des de fa uns anís, ha quedat integrada dins el recinte d'una macro-granja. Consta d'un cos residencial de planta quadrada (amb planta baixa més un pis) i té coberts adossats a la part posterior i lateral (ponent). La façana principal, encarada vers migdia, ha quedat molt coberta per una mena de porxada amb terrassa; tots aquests elements, senzills i de construcció moderna. Els murs són de pedra i, en part, de tàpia. A la part posterior hi ha una obertura amb tines al seu interior. Els coberts lateral i posterior són obrats amb maó i de construcció recent.

No coneixem notícies documentals sobre aquesta casa que, per la seva tipologia constructiva, podria ser obra del segle XIX. Fins els volts de 1950 hi vivia un masover. A l'entorn de la dècada de 1970 va començar a instal·lar-s'hi la macro-granja que ara hi ha al seu voltant.