Cal Masover Vell de Can Morgades
Castellví de la Marca

Can Morgades del Grau

XIII-XVII
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Cal Masover Vell és una masia d'origen medieval que conserva bona part de l'estructura medieval, datable entre els segles XIII i XIV. És un edifici de planta rectangular, que actualment es troba dividit horitzontalment en dos habitages independents. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. En un extrem hi ha el portal d'accés, d'arc de mig punt adovellat. Entre les obertures, en destaca especialment el finestral de tradició gòtica situat a la façana lateral, biforat amb columneta central. La façana principal presenta dos contraforts. A l'interior, conserva l'estructura primitiva, amb elements notables com els arcs apuntats. L'acabat exterior dels murs és arrebossat amb morter de calç. Al voltant hi ha diversos cossos annexes en estat ruïnós.