Cal Martinet
Puig-reig

Merola
    Al km 58 de la C-1411a carretera de Viver, trencall a cal Feliu i seguir pel camí de cal Martinet

Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

Casa de pagès de dimensions modestes, molt ben rehabilitada i que ha conservat la tipologia constructiva tradicional. Es tracta d'una edificació homogènia, de planta gairebé quadrada, que consta de planta baixa, un pis i sotacoberta. Els murs són de pedra sense arrebossar, amb les cantonades de carreus. La planta sota coberta ha estat ampliada a planta pis posteriorment. La coberta, de nova construcció, és de teula àrab a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada al sud. Els tancaments son de fusta amb baranes de ferro als balcons, els contorns de les obertures són fets amb maó, especialment a la façana principal, però li resten algunes de les obertures i el portal d'entrada amb llindes i brancals de pedra. Disposa d'un cobert de pedra al sud-est i, a l'angle nord, conserva dues tines adossades a la casa

El Catàleg de masies i cases rurals proposa la declaració de Bé d'Interès Local (BCIL) d'aquest element.

Una de les moltes masoveries construïdes en els temps de prosperitat del s. XVIII.

AADD. (2011). Pla d'ordenació urbanística municipal. Catàleg de masies i cases rurals. Ajuntament de Puig-reig. Fitxa 3.05. SERRA, Rosa. Aproximació a la historia de Puig-reig, Manresa 1982