Cal Joan del Plaià
Castellbell i el Vilar

Veïnat de Sant Cristòfol

Jordi Montlló i Laura Bosch

Casa de pagès als quatre vents, situada al veïnat de Sant Cristòfol, a tocar de la BV-1122. És de planta rectangulat i consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és de teules àrabs a dues aigües i amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migdia.
    Els paraments són de pedra vista i parcialment arremolinada. Les obertures es disposen seguint diversos eixos asimètrics. En el principal s'alinien la porta d'accés, un balcó en el primer pis i una balconada més ampla en el segon. Totes de llinda plana. A la planta baixa hi ha una petita porta lateral que deixa veure la volta de pedra interior.
    Adossat a la façana de ponent hi ha un passadis. Al damunt un afegit amb coberta d'un únic aiguavés, que s'hi accedeix per una escala exterior.

Disposa de pou i dues tines.

Casa de Sant Cristòfol, construïda vers el 1830 per algun descendent del mas Plaià. Ampliada en diverses reformes, l'any 1974 es transformà la pallissa en un altre habitatge i per tant ara hi ha dues cases. Durant molts anys sota la volta del portal hi hagueren instal·lades les bústies del poble de Sant Cristòfol.