Cal Felip
Santa Maria de Miralles

  Anoia
  NE del terme. Pla de can Quintana
  Emplaçament
  Poc després del Km.52 de la C-37 es pren a la dreta el Camí del Pla de Can Quintana, a pocs m.
  534

  Coordenades:

  41.51408
  1.52815
  377180
  4596873
  Número de fitxa
  08257-147
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Totalment reconstruïda
  Protecció
  Inexistent
  Projecte de Catàleg de Masies fitxa 10
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. Cad.: 000305400CF79F
  Autor de la fitxa
  F. Xavier Menéndez

  Casa de planta rectangular totalment renovada i rehabilitada recentment, però que correspon estructuralment a una casa anterior, més antiga. El cos principal, orientat NE-SO, presenta planta baixa, pis i golfes amb coberta a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana principal, que dona al NE. A la planta baixa s'observa un portal central d'arc rebaixat flanquejat per dues finestres a llinda. A la planta primera, tres balcons d'obertura a llinda i barana bombada de ferro forjat. A les golfes, tres finestres petites d'arc rebaixat. Al cos principal se li adossen fins a 4 cossos complementaris.

  L'antiga casa pertanyia a La Françola i els seus moradors treballaven pels amos de La Françola. El fet que cal Felip no apareixi en el mapa planimètric del municipi realitzat l'any 1914 per la Mancomunitat de Catalunya (Mapa IGE 1914) fa pensar que la casa es posterior a aquesta data.

  HÈLIX ARQUITECTES ASSOCIATS, SLP. Pla especial de catàleg de masies, cases rurals i altres edificacions en sòl no urbanitzable. Document per a l'aprovació inicial. Servei d'Urbanisme de la Diputació de Barcelona. Ajuntament de Santa Maria de Miralles. Març 2016