Cal Dragó o Cal Dragó Vell
Gualba

Prop de la Riera de Gualba a l'alçada de la depuradora i al costat de Cases Blanques
    Prop del nucli urbà

P. Barbado. OPC

Edifici rectangular de 10 metres d'amplada i 11 de llargada. Té una coberta de teula àrab i dues vessants a nord i sud i carena perpedicular de la façana.
    La façana està orientada a est, amb una inclinació cap el sud. Està arrebossada i presenta una porta central rectangular, encara que s'observa que antigament era d'arc rebaixat, Al seu costat nord hi ha una gran finestra. Al segon pis hi ha dues petites finestres amb ampit.
    Al seus dos costats hi ha adossats un petit cobert, al sud, i un petit magatzem de planta quadrada i teulada d'una sola vessant a contrafaçana, al costat nord.

S'anomena així perquè una noia dela família va casar-se amb un capità del cos de dragons. També era coneguda com Can Teixidó.

Segons notícies al segle XV apareixiria vinculada als Teixidó. Entre 1790 i 1800 una germana del propietari, Segimon Teixidó, es casà amb un capità del cos de dragons. Apareix citada al Nomenclàtor de 1860.

Monografies del Montseny, 20