Cal Cuc
Esparreguera

C/ Bruc,15.
    Al nucli antic.

BCIL, POUM d'Esparreguera 2004, article 165.
    ArqueoCat SL- Josefa Huertas i Natalia Salazar

Edifici de planta baixa i do pisos. Totes les obertures són d'arc rebaixat amb una motllura a la part inferior; a la planta baixa hi ha una porta d'entrada al centre i una finestra a banda i banda (com actualment són dos immobles han afegit una petita porta en un dels extrems) i en els pisos superiors tres balcons per planta. Una motllura separa les diferents plantes. Dos terços de la façana del pis inferior decorat amb rajoles i els superiors estan pintats en groc i, les motllures en marró. L'últim terç està tot pintat de blanc.

Es te noticies que Lluís Reynés Masdefiol "El Cuc", casat amb Josepa Mach, i que morí al 1894, era terrisser i tenia un forn per coure terrissa. El seu fill, Joan Reynés, va continuar amb la terrisseria i va morir al 1942. També consta que aquest llogava el forn a Josep Masdefiol.
    El fill de Joan Reynés, també anomenat Joan, no va continuar amb la terrisseria. A la casa es conserven diversos estrits del passat terrisser de la propietat.

" Cal Cuc". Baix Llobregat, Esparreguera. Inventari del Patrimoni Arquitectònic.
    PAULO, J; CREUS, J (1998): Terrissers i terrisseries d'Esparreguera, pp.43-44