Cal Berlinga
Sant Jaume de Frontanyà

Berguedà
    Situat a 500m al sud del casc urbà de Sant Jaume de Frontanyà, amb les Roques de Cal Berlinga al Sud, la Solana de Terradelles al NO, Cal Jan al Nord i als peus del Torrent dels Trèmols.
    Emplaçament
    Accés per un camí asfaltat que surt a la dreta, a l'alçada del km. 8.5 de la carretera de Borredà a Sant Jaume de Frontanyà.
    1038

42.18491
    2.02124
    419176
    4670771
    08216 - 2
    s.XVIII
    Abans de 1789.

Lluïsa Vilalta Pérez

Masia rectangular de tres cossos, amb el mur de pedra amb morter de calç. annex adossat. El cos principal és de planta baixa i pis, amb coberta a dues vessants amb teula àrab, el carener de la qual és perpendicular a la façana de l'edifici, que s'obre a llevant. El segon cos està adossat a la paret de tramuntana i consta de planta baixa i coberta a una sola vessant amb teula àrab. El tercer cos està adossat a la paret de migjorn, amb planta baixa i una terrassa al primer pis.

A l'entorn de l'edifici hi ha diversos tancats agrícoles i ramaders de construcció posterior.

Són molt escasses les notícies documentals de Cal Berlinga. La primera cita que s'obté és al compliment pasqual de 1789, on apareix "Cal Barlinga" al grup de cases del poble. Anecdòticament, al mateix compliment pasqual apreix una altra casa al poble anomenada Ferrer Barlinga, de la que no s'ha trobat més notícies.

APSJF, Compliment pasqual 1789-1900, núm. 4-d.