Cabana de Sant Nazari
Oristà

Sector Sud del terme municipal
    A pocs metres per sota de l'ermita de Sant Nazari.

Rosa Cabré, Núria Simón, Jordi Bolea.

La cabana està situada al costat mateix de l'ermita de Sant Nazari en un entorn molt agradable i ben cuidat. És una cabana aèria adossada a la base d'una petita zona de muntanya. És una cabana petita de planta quadrada. Ha estat construïda amb la tècnica de pedra seca utilitzant pedres de diferents grandàries però força homogènia. Per dins la disposició de pedres és irregular. La coberta de lloses, és bàsicament plana i té una capa de terra i vegetació quedant integrada a l'entorn. També forma part del terreny la part dreta de la cabana. La llinda de la porta està constituïda per una llosa prima i plana,  i damunt d'aquesta un ràfec de pedra més prima.

Orientació SE.

Dimensions aproximades:

Planta exterior: 230 x 240 cm.
    Gruix del mur: 60 cm.
    Alçada aproximada: 150 cm.
    Obertura principal: 120 x 50 cm.

Davant de la cabana es troba al terra una pedra de molí. La pedra superior complementària es troba davant de l'ermita.