Ca l'Esquiva
Els Prats de Rei

Camí de la Carena de l'Estrada
    Enmig de la vessant d' una carena, en un entorn de bancals abandonats.

Edificis en ruïnes, sense cobertes i amb les estructures molt malmeses i perdudes.
    Jordina Sales Carbonell

A l'extrem sud-est del terme municipal dels Prats de Rei, en una carena boscosa d'antics bancals agrícoles avui abandonats, es localitzen les poques restes d'uns murs pertanyents a la masia de ca l'Esquiva.
    Amb les poquíssimes restes conservades, resulta difícil descriure la planta de l'edifici, que sembla respondre a la suma de varis volums quadrangulars i rectangulars orientats segons un eix NE-SW paral·lel als antics bancals, i amb la façana principal de la casa orientada al SE. La seva superfície és d'uns 100 m2. Els pocs fragments d'estructures que resten dempeus mostren un aparell fet a base de filades horitzontals irregulars de pedres de la zona parcialment escairades i de diverses mides. Es fa impossible discernir el tipus de coberta i la tipologia i nombre d'obertures.
    Les dades disponibles apunten cap a una construcció dels segle XVIII-XIX o potser una mica anterior.

Aquesta masia era també coneguda amb el nom de ca l'Esquiver

No es disposa de documentació històrica sobre aquesta masia, construïda en època contemporània i actualment en ruïnes, però segons informació oral, uns decennis enrere el seu nom original era Ca l'Esquiva Llops, en un moment on aquest animal era un habitual dels boscos de l'Alta Anoia.

-Aim3 grup SL (2015): Pla Especial de catàleg de masies, cases rurals i altres edificacions en SNU. Document per aprovació inicial, Ajuntament dels Prats de Rei, fitxa M.07.