Ca la Valentina
Capellades

Carrer Canaleta, 6
    Carrer que connecta Plaça Sant Jaume i carrer del Pilar

Juan Garcia Targa

Casa entre mitgeres amb pati posterior, constituïda per planta baixa, planta pis i golfes. Presenta coberta a doble vessant, de teula corba, acabada amb imbricació, canal i baixant vist fins al primer forjat. La façana està composada segons tres eixos.

Les obertures són de proporció vertical i tancades amb persiana de corda. El balcó és a pla de façana i protegit amb barana de ferro de brèndoles verticals en reganyol. Els dos portals de la planta baixa tenen llinda plana, el del costat de migdia està tancat amb porta vidriera i porticons exteriors. El parament de façana està arrebossat i pintat de color ocre.

S'emmarca dins la categoria d'arquitectura residencial urbana entre mitgeres

Casa relacionada a la família Claramunt. A la segona meitat del segle XVIII era propietat de Francesc Claramunt Tort, paraire de professió i alcalde de Capellades a inicis del segle XIX, així com altres membres de la família. Segons un document un d'aquests espais va ser utilitzar com a tint

A finals del segle XIX, la família Matosas sumaven a les seves propietats al carrer de la Canaleta una àmplia zona d'horta a l posterior d'aquestes i que donava al propi carrer del Pilar. Des de finals del segle XIX i durant el vint les propietat l'anomenat "Hort del Matosas". Segons el padró de 1894, cap membre d'aquesta branca de la família Matosas vivia a Capellades.

GUTIÉRREZ i POCH, M.: Himel 1958-2008, publicat per la pròpia empresa. 2008

GUTIÉRREZ i POCH, Miquel: "El segle XIX: declivi econòmic i tensions polítiques", Història de Capellades ( títol provisional, en premsa).

MUSET PONS, Assumpta. En premsa. "Capellades (època moderna) (segles XVI XVIII): de la marginalitat al desenvolupament", Història de Capellades (títol provisional).

TÉRMENS i GRAELLS, Miquel: "El segle XX: compromís, violència i redreçament econòmic", Història de Capellades coordinada per M. Gutiérrez (títol provisional) en premsa.

ARXIU HISTÒRIC COMARCAL DE L'ANOIA

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES