Ca la Sabatera
Granollers

Al barri de l'estació del Nord

Historicista
    Estat d'abandonament. La planta baixa ha estat pintada de blanc
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

Casa unifamiliar que és representativa de l’estil historicista, amb certa influència modernista, de les primeres dècades del segle XX. Fa cantonada amb el carrer de Pau Carbó, i presenta un volum marcadament cúbic. Consta de planta baixa i pis.

La façana principal és l’únic element destacat del conjunt, ja que la resta de façanes són pràcticament llises, de maó arrebossat. Presenta tres eixos de composició amb buits de proporció vertical, tots ells rematats amb arcs de punt rodó i agrupats en diverses combinacions. L'eix central està format per obertures trífors emmarcades amb un guardapols únic d'arc escarser. Els eixos laterals presenten finestres coronelles geminades també amb guardapols únics, essent cegues les de la planta baixa. L'edifici està rematat per un potentíssim ràfec format per una imbricació que presenta un relleu seguit de finestres trilobulades cegues a tot el llarg de la façana principal. La casa presenta un petit jardí a la dreta de l'edifici.

Segons dades del cadastre, no sempre del tot fiable, aquesta casa s’hauria construït l’any 1927.

La propietària era una dona que es dedicava a construir casetes, de nom Maria. Es va ajuntar amb un home que vingué de cal Sabater de Lliçà i amb el qual més tard es casà (GARCÍA-PEY, 1990).

Segons informació oral, fa anys en aquesta casa s’hi va cometre un assassinat i la gent va dir que era perquè tenia el número 13 del carrer (Informació oral del Sr. Eustaqui Margall).