Bassa de ca la Madrona
Castellbell i el Vilar

El bosc Negre

Bo
    Hi ha una mica de vegetació que es podria netejar i deixar com exemple d'aquest tipus de construcció, totalment excavada a la roca, un exemple de superació de la gent que vivia en aquest territori per tal d'obtenir aigua.
    08052A014000230000OL
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Bassa situada a la part baixa de l'obaga del bosc Negre, per sobre del torrent dels Abadals. S'hi accedeix des del camí forestal que baixa del Pinsà. Abans d'arribar a la vinya de l'Enric, i per sobre d'un forn de calç que hi ha a mà dreta, trobem un corriol que hi mena directament, després de deixar enrere el mas rònec de La Calcineta, gairebé engolit per la vegetació.
    Es tracta d'una bassa de planta rectangular, totalment excavada a la roca, d'1,00 metres de fondària a la part menys fonda i de gairebé dos metres a la banda del marge. Els murs tenen un gruix d'un metre, i per sobre estan perfilats amb lloses planes. Ja no hi ha aigua, però es conserva un tub, més modern que permetia omplir la bassa d'aigua des del torrent.

L'aigua de bassa servia per regar les horts de les feixes que hi ha per sota mateix, actualment abandonades que duien la família de Ca la Madrona. També se la coneix com a Bassa del Madrono, que es una masculinització del nom.