Barraca del Verdaguer
Oristà

A 270 metres de la carretera B-433, punt quilomètric 7'300

La barraca està esfondrada, queden algunes pedres a la base.
    Casa Terradellas S.A. Ctra. Puigcerdà, km.70. 08503. Gurb
    Rosa Cabré, Núria Simón, Jordi Bolea.

La barraca del Verdaguer es troba situada al costat est d'un camp a més de 200 metres al sud de la masia del Verdaguer. Es tractava d'una barraca de planta quadrada de 3,5 x 3,5 metres i una altura de 2 metres, construïda amb murs de pedra seca i coberta amb de falsa cúpula de lloses. Un petit ràfec de lloses delimitava el perímetre. Presentava l'accés a la façana sud i està envoltada de bardisses i esbarzers. Actualment està esfondrada.

Les imatges de 2022 són de la revisió feta per Rosa Cabré, Núria Simón, Jordi Bolea.

Antigament, gran part de la superfície d'Oristà es cultivava en feixes de petites dimensions guanyades al desnivell. La distància d'algunes d'aquestes feixes amb l'habitatge dels pagesos va afavorir la creació d'aquestes cabanes i barraques, que s'utilitzaven per a deixar-hi eines del camp, per resguardar-s'hi en casos de tempesta o altres necessitats i en alguns casos, per guardar-hi bestiar.

Wikipedra, registre 14135.