Barraca de la Font de la Pastora
Olesa de Montserrat

Fundació Territori i Paisatge (Catalunya Caixa). C/ Porvença, núm. 261. Barcelona

Barraca de pedra seca de planta circular, coberta amb falsa cúpula de pedra.

Situada en l'àmbit del PEIN de Montserrat i espai de reserva de la Fundació Territori i Paisatge.
    Les coordenades d'aquest element són aproximades.

Després dels incendis de 1994 el Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà va poder documentar algunes barraques de pedra seca que havien quedat al descobert dins el terme d'Olesa i les rodalies. Concretament, es van localitzar sis barraques que es troben en terme d'Olesa (MORERA et alii 2011). Uns anys després, alguna d'aquestes barraques ja tornen a estar embrossades i són difícilment localitzables.

MORERA, Jaume (1996). "Barraques de pedra seca al nostre terme i rodalies", a Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà. Butlletí mensual, núm. 60 (juny).
    MORERA, Jaume; SOLER, Joan; VALLDEPERAS, Natàlia (2011). El nostre patrimoni social i ecològic: la pedra seca a Olesa de Montserrat i entorns. Quaderns d'Olesa, núm. 3, p. 15.