Barraca de la bòbila Jané
Vilafranca del Penedès

Bòbila Jané
    Al costat de la carretera C-244 d'Igualada, prop de la rotonda de la Pelegrina.

Jordi Montlló Bolart

Barraca de vinya de planta rectangular amb la coberta a dues aigües, de maons plans i acabat en un petit ràfec; el carener és perpendicular a la façana principal i porta una aresta de rajoles vidrades de color verd. S'observa una xemeneia en el vessant dret. Entrada adintellada amb decoració de rajoles a la part superior dels muntants i a la zona de la llinda. Per sobre, hi ha tres petites obertures rectangulars amb ampit de rajola i inclinat. Les parets són de maons i arrebossades. Una doble sanefa de rajoles amb motius geomètrics de color blau decora el coronament de les quatre façanes, per sota el ràfec, resseguint els vessants.
    Al costat hi ha una cisterna o dipòsit circular que agafa l'aigua de pou que sembla que està dins la barraca. Està envoltada d'una petita vinya amb ceps força vells.