Barraca de La Barata
Matadepera

Roca del Corb
    Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac

Ensorrada
    Jordi Montlló Bolart

Restes del que sembla una barraca de pedra seca ubicada al nord-est de la Roca del Corb, en la prolongació d’aquest gran bloc de conglomerat que s’estén cap a la riera de les Arenes.  L’accés es fa entrant pel bosc, seguint un corriol que mena des del Torrent Roig cap al recollidor de la Torre Salvans. Un cop allí, seguir el corriol en direcció nord est una cinquantena de metres . Les restes es localitzen a mà dreta del corriol, envoltades de vegetació (farigola, romaní i estepa). Consisteix en un amuntegament de pedra procedent d’un enderroc. S’endevina una estructura muraria d’uns tres metres de llargària per 2’5 d’amplada, i 0’70 d’amplada de murs aproximadament, en forma d’arc de ferradura, tot i que podria tractar-se d’una construcció de  planta circular. La terra i la vegetació han cobert les restes i passa fàcilment desapercebuda.

A una vintena de metres en direcció sud-oest, s’han localitzat les restes excavades furtivament d’una construcció de planta rectangular, molt més gran amb amplades de murs d’un metre.  Es desconeix si aquesta estructura també fou remoguda.