Barraca 7 de la Soleia de Serra Mitja
Castellcir

A Marfà. als cingles de Serramitja. Al sud de Santa Magdalena.
    Entre la Riera de l'om i la Riera de al Golarda de Marfà.

Coberta parcialment ensorrada
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturlals)

Construcció de pedra seca orientada a oest de planta semi circular amb la façana lleugerament més recta. Coberta amb falsa cúpula, parcialment ensorrada, tanmateix encara són visibles les restes d'un petit ràfec (escopidor) de pedres planes volades acabant la coberta. L'estructura presenta una porta d'uns 0,90 m amb llinda única composta d'una pedra plana, i té dues petites obertures a nord i sud.
    Cal pensar que igual que totes les estructures d'aquesta tipologia servia com aixopluc o per guardar eines del camp.

Al cadastre surt com terme municipal de Moia, però al ICGC pertany a Marfà, terme de Castellcir.
    Correspon a la barraca nº 8584 de la wikipedra.

És difícil determinar la cronologia exacta de les construccions de pedra seca, ja que no se'n coneixen documents. La hipòtesi més raonable situaria la gran expansió d'aquestes construccions a la primera meitat del segle XIX

PLANS MAESTRA, J (2009) Arquitectura tradicional rural en pedra seca a la comarca del Bages. Publicacions de l'Abadia de Montserrat (Biblioteca de cultura popular Valeri Serra i Boldú, 20). Barcelona-Rubí