Artot
Sant Hipòlit de Voltregà

Terme municipal de Sant Hipòlit
    En diversos emplaçaments urbans i rurals del terme

XXI
    Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà
    Adriana Geladó Prat

L'Artot de Sant Hipòlit és un festival d'arts escèniques que es celebra cada any pel mes de juliol en diversos emplaçaments del municipi, tant en espais urbans situats als diferents barris del poble (places, parcs, equipaments municipals) com en espais de caire més rural com el paratge de la font de la Sala o el turó de Sant Marc, entre d'altres. Alhora, els dos escenaris més emblemàtics del festival són l'amfiteatre del Pilar i el pont del torrent de Mitjavila. El projecte es basa en utilitzar aquests espais per acostar els espectacles a la població. Per aquest motiu, en cada edició s'incorpora algun emplaçament nou. El festival aplega més d'una vintena de propostes artístiques relacionades amb el teatre, la música, la dansa, el cinema, la poesia, el circ, amb una programació professional i heterogènia per a tots els públics. El festival compta amb la col·laboració del casal infantil Artistot, que al marge de presentar propostes creatives i innovadores també s'encarrega d'arranjar alguns decorats i el cotxe de l'amfiteatre del Pilar, un dels símbols del festival.

Les imatges han estat cedides per l'ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà.

La primera edició del festival es va celebrar l'any 2006. És una proposta de l'Àrea de Cultura de l'ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà.