Aplec de Sant Quirze de Pedret
Cercs

A l'església de Sant Quirze de Pedret

Sara Simon Vilardaga

La Festa o Aplec de Sant Quirze de Pedret es celebra el tercer diumenge de setembre, encara que la festivitat de Sant Quirze i Santa Julita s'escau al 16 de juny. Els actes consisteixen en una missa en honor als sants en la que es fa cantada dels Goigs, es acabar ens fa el repartiement dels tradicionals panets de Sant Quirze i de ramells de flors boscanes. Tot seguit es desenvolupen actes que han anat variant al llarg dels anys, però que acostument a ser, almenys els darrers anys, una representació de ballets i danses tradicionals de la mà de l'Esbart Queralt de Berga.

L'aplec es va recuperar després de la primera gran campanya de rehabilitació i restauració del temple als anys 60 del segle XX, des de llavors la festa ha sofert algunes variacions i adaptacions segons les necessitats o gustos de l'època.
    La festa l'organitza i costeja l'Ajuntament de Berga, ja que el temple va ser cedit als anys 60 del segle XX al consistori, qui se'n fa càrrec des de llavors.