Alzina d'en Crispiano
Sant Llorenç Savall

A mig camí entre el Marquet i Rocamur.
    Vall d'Horta

Espècimen botànic
    Bo
    Fa pocs anys se li va efectuar una poda una mica maldestra que li va desdibuixar la forma coneguda fins aleshores.
    Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac
    Diputació de Barcelona
    Laura de Castellet i Ramon

Alzina singular en un encreuament de camins. No és especialment remarcable, i de vegades té una fita a sota mateix per a identificar-la.

El referent popular d'aquesta alzina no és pel seu caràcter botànic sinó pel fet que aquí sempre s'hi aturava el bosquerol Crispiano Ventura, carreter de Castellar. Durant anys aquí hi va penjar l'abric, les eines, hi lligava la mula i fins i dormia al ras. Des d'aleshores ha estat un punt de referència estimat, i conegut pels vilatans i excursionistes. Encara que el nom ha estat normalitzat en "Crispià", sempre se li havia dit, a ell i a l'alzina, "Crispiano". De fet està a tocar d'una cruïlla de camins de la qual esdevé referència.

CASALS, Miquel; VICENS, Albert (2004) El vessant desconegut de Sant Llorenç del Munt. La capçalera del Ripoll: Sant Llorenç Savall. Sant Vicenç de Castellet, Ed. Farell. VERGÉS i SOLÀ, Lluís (1971) Foranies i altres coses de Sant Llorenç Savall. Sant Llorenç Savall, edició de l'autor.