Alzina del Guix
Copons

La Muntanya-Pla del Batlle, 08289
    A llevant del nucli urbà, a peu del camí que va de Copons a la serra Morena

Espècimen botànic
    Adriana Geladó Prat

Curiós espècimen d'alzina situat al marge nord del camí de la Muntanya (o de la serra Morena), a l'alçada del pla del Batlle i a poca distància del pi del cal Cardenyes. Es tracta d'un exemplar que presenta un diàmetre de circumferència d'uns 13 metres i un tronc central doble amb una única copa. De fet es tracta de dos troncs adossats que han unificat la copa. Aquesta és de grans dimensions i amb un notable brancatge de color verd. Està inclinada vers el camí i bona part del brancatge de migdia toca el sòl del camp de conreu on està situada. L'exemplar està delimitat de la zona de conreu mitjançant un petit mur bastit amb la tècnica de la pedra en sec, que delimita un espai de planta quadrada. Sota la copa, a la banda de llevant del tronc, hi ha una barraca de pedra lligada amb morter, i amb la coberta d'un sol vessant restituïda. Una part de la copa de l'alzina es recolza damunt d'aquesta coberta.