Alzina de la Riba
Olvan

Emplaçament
    A uns 12 metres al nord-est de la casa, davant mateix de la part posterior, al peu del camí que porta a Valldaura.

42.068411005013
    1.9305337406088
    411523
    4657925
    08144 - 270
    Espècimen botànic
    08143A007000110000BH
    Sara Simon Vilardaga

Exemplar d'alzina (Quercus ilex) de mides destacables, situat a la banda de nord-est de la masia de la Riba, just a l’altra banda del camí que continua cap a Valldaura on hi ha un revolt tancat. El peu de l’alzina surt d’un aflorament de roca mare en el qual té les arrels ben afermades, característica que la fa més remarcable. El tronc central amb una suau inclinació i de no molta alçada es divideix en tres branques principals i una secundària, que al seu torn es subdivideixen en diverses branques, tot formant una capçada entre uns 13 i 16 metres de diàmetre.

A l’entorn es conserven altres exemplars d’alzines i de fet hi ha un petit alzinar a l'entorn de la masia que el fa destacable, especialment tenint en compte que el municipi d’Olvan i també la zona propera a la masia es va veure greument afectada pels incendis forestals del 1994.

Autoria de les imatges: Sara Simon, 2021.