Ajuntament de Mediona
Mediona

Nucli urbà de Sant Joan de Mediona.

Administratiu
    Ajuntament de Mediona.
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Casa consistorial de Mediona, ubicada en un edifici en planta baixa i primer i segon pis. Formalment, la façana està endreçada en tres rengles: a la planta baixa, el portal (rematat amb un arc rebaixat) es troba al centre, amb una finestra geminada (també rematades en arc i enreixades) a cada banda; al primer pis hi ha tres grans portes allindanades amb els respectius balcons i al segon pis hi ha tres balcons de mida més modesta entre els quals hi ha dues finestres menors. L'edifici, és cobert a dues aigües (amb el carener paral·lel a la façana) llevat d'un segment central al costat de la façana, on hi ha una terrassa.

La rellevància de l'edifici va més enllà dels seus valors estrictament formals, ja que hi cal sumar la seva significació cívica. Dins l'edifici hi ha un dels dos dispensaris municipals i l'arxiu municipal.

L'edifici fou inaugurat l'any 1888, i des d'aquell mateix any les seves funcions van quedar lligades a l'ús com a escola. Les aules n'ocupaven la planta baixa, primer com escola masculina (l'any 1888, com hem dit) i des de 1890 també per a nenes.

Aquestes funcions van perdurar fins la inauguració de les escoles noves l'any 1968.