Agulles del Petintó
Olesa de Montserrat

Prehistòric
    Edats dels Metalls
    Troballes superficials. Estat del jaciment desconegut.
    Fundació Territori i Paisatge (Catalunya Caixa). C/ Provença, núm. 261. Barcelona.
    Jordi Piñero Subirana

Les Agulles de Petintó són l'estribació nord de la serra de les Torrades, una zona on el relleu comença a ser més abrupte i consta, al cim, de grans blocs de conglomerat en forma de pollegons que popularment s'anomenen agulles o espases, com el mateix turó de Sant Salvador de les Espases. Fruit d'un treball de prospecció realitzat per membres del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà (CMRO) després dels incendis de 1994 a la part alta i al vessant oest d'aquest turó s'hi van localitzar fragments ceràmics en superfície. Es trobaven dispersos entre els grans blocs de conglomerat i les terrasses de conreu, i en total són un conjunt de 16 fragments de ceràmica feta a mà, encara que alguna sembla haver estat fabricada a torn lent. Els motius decoratius i les característiques tècniques semblen encaixar en el període de l'edat del Bronze (1800 al 1000 a.C.).

Situada en l'àmbit del PEIN de Montserrat i espai de reserva de la Fundació Territori i Paisatge

MORERA, Jaume (1995). "Dos testimonis del passat", a Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà. Butlletí mensual, núm. 58 (octubre), p. 151
    HERNÁNDEZ CARDONA, M. Àngel (2000). Olesa al finals del segle XVIII segons les respostes de Joan Boada al qüestionari de Zamora. Col·lecció Vila d'Olesa, 7. Ajuntament d'Olesa de Montserrat; Publicacions de l'Abadia de Montserrat, p. 91