Aeròdrom Calaf- Sallavinera
Sant Pere Sallavinera

Tros del Malet. A l'est de la Fortesa
    Des de la Llavinera agafar el camir de la Llavinera, el segon trencant a l'esquerra

Mal estat de la caseta i el garatge
    Núria Cabañas

L'aeròdrom de Calaf-Sallavinera, de promoció privada, es troba ubicat a l'est del nucli de la Fortesa. Es tracta d'una superfície de 1,71 ha i està format per una única pista i dues instal·lacions, una casa i un garatge d'avions. Era utilitzat per aviacions deportives i per les brigades anti-incendis.
    El garatge per tancar avions consta d'una estructura metàl·lica amb un coberta a dues vessants també metàl·lica. Pel que fa a l'habitatge es tracta d'una finca de planta baixa amb coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a tramuntana; amb un petit porxo amb dos arcs de mig punt i dues finestres. Tant a la façana de migjorn com a la façana de llevant s'obren dues finestrals d'arc de mig punt. Adossat a la façana de ponent hi ha un segon cos, emprat com a garatge amb dues portes d'accés.