Vallcebre
Sant Pere Sallavinera

Vallcebre. Nord del Turó de Boixadors
    Des del castell de Boixadors afagar el camí de l'esquerre i a la bifurcació el camí central

Enderrocat
    Núria Cabañas

Vallcebre és una masia aïllada situada al nord de castell de Boixadors. Actualment està enderrocada però conserva algunes parets dempeus. La masia de planta rectangular amb cossos annexes afegits amb la façana principal orientada a ponent. El frontis conserva el portal d'accés amb llinda de fusta des del qual s'accedia a dues habitacions de planta quadrada al cantó de llevant i al cantó de ponent l'espai de la cuina, on encara conserva part de l'antic forn de pa. Adossat a la façana posterior hi havia un cos annex de planta rectangular utilitzat com a corral pel bestiar. Adossat a la banda nord en destaca la construcció pallissa. Es tracta d'un cos de planta rectangular amb la coberta a una vessant amb bigues de fusta i l'interior distribuït a partir d'un sistema arcs de mig punt de pedra.

Segons els actuals propietaris la família Bosch prové de Vallcebre