Turó de Les Serres
Rellinars

Les Serres

Però els corriols d’accés estan malmesos per trànsit a peu i en bicicleta o moto trial
    Marc Malgosa Montserrat. Centre Excursionista de Rellinars

El Turó de Les Serres és un turonet de 408mt d’alçada situat al sector sud-oest de Rellinars, al bell mig de Les Serres. S’hi accedeix per un corriol que el travessa des del Collet dels Capellans al nord-est fins el Collet dels Bisbes al sud-oest.

En aquesta zona aflora gairebé de forma permanent la base silícia.

La formació vegetal predominant és de Pi Blanc (Pinus halepensis) i algun Cirerer d’Arboç (Arbutus unedo), i presència d'arbusts i mates de fulla persistent i petita com el Bruc d’Hivern (Erica multiflora), el Romaní (Salvia rosmarinus) i també l’Argelaga (Genista scorpius).

El corriol d’accés al turó té un fort pendent, tant de pujada com de baixada, i està força malmès.

La panoràmica que ofereix des de dalt és força espectacular, des de la Serra de l’Obac a la muntanya de Montserrat.

Tradicionalment els camins de pas han vorejat sempre aquest turó: pista ampla pel sector nord, corriol GR5 pel sector sud. El corriol actual que el travessa està ben fresat en part pel trànsit ocasional de motos de trial.

MONTLLÓ BOLART, Jordi - Mapa de patrimoni cultural i natural de Rellinars (Vallès Occidental) - Juliol 2019 - Coordinació Àrea de Cultura DIBA.