Torre d'en Llobet
Arenys de Mar

Nucli antic

XVI
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic RI-51-0005175-775 MH (Decret 22/04/1949).
    Sí (IPAC)
    Jordi Montlló Bolart

Torre de defensa del segle XVI, de planta cilíndrica, exempta en una gran part frontal i superior, ubicada al carrer d'Avall amb la confluència del carrer de Jaume Borrell. Consta de planta baixa i dos pisos. Hi trobem una obertura en forma de finestra-balcó oberta en un moment posterior a la construcció de la torre i altres més petites, algunes d'elles espitlleres per a armes de foc.

La façana conserva part d'arrebossat, exceptuant la part inferior, on aquest s'ha perdut, deixant a la vista els carreus irregulars disposats en filades horitzontals, que conformen el parament. La part superior de la torre presenta una filada de permòdols, que sustentaria una cosera.

Per la banda nord-oest se li lliuren els edificis que formen l'entramat urbà actual.

Construïda l'any 1560 per defensar el veïnat de Sa Boada dels atacs dels pirates. En tot el municipi, se'n conserven tres més: la Torre dels Encantats; la Torre del carrer Ample i la Torre de can Cabirol, en aquest mateix carrer.