Serreta de Viladordi
Castellet i la Gornal

s. II aC – III dC
    Encara es conserven restes que no han estat malmeses per obres de construcció.
    Científic/Cultural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Els camps situats entorn la fàbrica de FEMSA s’hi van localitzar en superfície diversos fragments ceràmics d’època romana, un fragment de TS amb escenes de caça, fragments d’estucs i tres monedes: Maximià Hèrcules, Ilerda i Kese. L’any 1999  dins el projecte Estudi del Paisatge Arqueològic Antic a la Cossetània Oriental es va realitzar una prospecció arqueològica en la qual es van localitzar un gran nombre de fragments ceràmics d’època ibèrica i un fragment d’àmfora itàlica, en una zona allunyada de la fàbrica de FEMSA (400 m). L’any 2002 durant la revisió de la Carta Arqueològica es va confirmar la presència de diversos fragments ceràmica ibèrica, tipus sandvitx, tègula i dolia. Aquest material es va identificar a la vessant sud d’un petit turó que formi part del turó de la Serreta, en part destruït durant les antigues obres per la construcció de l’autopista i les instal·lacions de la fàbrica FEMSA. Actualment a les vinyes properes s’ha localitzat en superfície fragments de ceràmica comuna romana

Tota la zona ha estat declarada industrial, per la qual cosa es pot veure’s afectat

El jaciment fou descobert l’any 1959 per Mn. Santiago Casanova.