Roure del Bac del Collsacabra
Rupit i Pruit

Camí de la Riera - Pruit
    Emplaçament
    Al bell mig d'uns camps, a la banda de llevant de la masia del Bac, prop del quilòmetre 26,8 de la carretera C-153

42.04395
    2.43479
    453223
    4654810
    08901 - 249
    Espècimen botànic
    Catàleg de béns a protegir de Rupit i Pruit.
    PEIN. Decret 328/1992, de 14 de setembre.
    Cultural
    Adriana Geladó Prat

Magnífic exemplar de roure (Quercus pubescens) de 18 metres d'alçada, amb 3,45 metres de volta de canó i una capçada mitjana de 27,5 metres. Presenta una capçada de grans dimensions, de forma arrodonida. Fou declarat Arbre Monumental l'any 1988, segons l'Ordre 1988.08.30 (DOGC 1042, 1988.09.12) amb el número 24.903.01.

Altres noms relacionats amb l'element: roure del pla del Call. L'element està inclòs dins dels límits de l'Espai Natural Protegit del Collsacabra.

CROSAS, Carles; SOLÀ, Joan; DOMINGO, Gemma (2014). Catàleg de béns a protegir. Text refós. Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Rupit i Pruit. Consultat 12 novembre 2020, des de https://dtes.gencat.cat/rpucportal/