ROCA DE LA GUINEU
Avià

Neolític
    BPU i ZEA. POUM Avià, DOGC 12/07/2011
    6394, nº 2 d'Avià
    María del Agua Cortés Elía

Es tracta d'un jaciment arqueològic que es troba a peu del camí que porta a l'església de Sant Vicenç d'Obiols des de La Plana. Una gran roca de pedra sorrenca que forma cap al costat sud una balma o cornisa allargassada i de dimensions considerables que es troba mig tapada per verdissa i que va proporcionar diferents materials en troballes en superfície.

(Referència topogràfica de la Carta Arqueològica: 31TDG065574).

El jaciment va ser identificat pel Sr. Martí Vilarrasa de Puig Reig pels volts de l'any 1985 a partir de diferents troballes en superfície formades per fragments de sílex i ceràmica, entre els que destaca un fragment de ceràmica cardial. Els materials trobats per Martí Vilarrasa es troben dipositats al seu domicili: c/ Pau Casals, 25 Puig Reig. Aquest jaciment es troba al costat d'un altre jaciment que s'ha inventariat a la Carta Arqueològica amb el nº 11740, nº 6 d'Avià i anomenat Jaciment Epipalelític d'Obiols.

Informació oral del Sr. Martí Vilarrasa.
    Fitxa nº 2 de la Carta Arqueològica del Berguedà-Avià (1991).