Riera del Burguès
El Brull

Brull, el
    Del pla de l'Ase Mort al pont de Ferro.

ACA. Generalitat de Catalunya
    Marc Cucurella Pinilla

La riera del Burguès és un curs d'aigua d'aproximadament 3,5 quilòmetres de longitud que flueix sempre en direcció oest i enterament dins el terme municipal del Brull. Neix a l'oest del pla de la Calma, al pla de l'Ase Mort, a uns 1200 m d'altitud. A partir d'aquest moment descendeix sempre cap a l'oest on ben aviat passa a prop de l'antiga masia en runes que du el mateix nom. Aquesta riera drena a la riera del Pujol, a 556 m d'altitud, just després de passar pel pont de Ferro.

Al llarg del seu recorregut s'alimenta de cursos de poca importància com són el torrent de la Ciureda o el sot del Tell.

La orografia de la zona fa que ens trobem amb una abundància de torrents que abastien d'aigua a gran part de la Plana de Vic.

CASTELLÓ I VIDAL, Joan Ignasi (1990). "El Montseny. Parc Nacional de Catalunya" a "Monografies del Montseny", n.5. Associació dels Amics del Montseny.