Riera de Vallverd o de Bellver
Castellnou de Bages

Nord-est de Castellnou de Bages
    Comença prop de Casamitjana, i s'estén cap al sud, passant davant El Graner i l'Alzinota

Agència Catalana de l'Aigua (ACA). C. de Provença, 204. Barcelona - 08036
    Marta Lloret Blackburn

La riera de Vallverd, tributària del riu Cardener, neix prop de la masia de Casamitjana, sobre una bassa de parets de fang i pedra treballada. El seu recorregut passa prop de l'Alzinota i el Graner fins que, al peu de la Carena de Cal Roig, desemboca al torrent de Viladelleva. En total, fa un recorregut aproximat d'uns 3400 metres, sobre un territori de desnivells suaus. El cabal de l'aigua és força irregular, pel que en alguns punts es troba pràcticament seca, i en d'altres hi ha un cabal continu. Es troba en un entorn paisatgístic privilegiat, ja que fa un recorregut entre camps i boscos joves. En alguns trams, hi ha crescut canyissar, i forma part de l'hàbitat dels animals salvatges de la zona.