Resclosa del molí del Puig
Sobremunt

Sector oest del terme municipal
    A 1530 metres per pista forestal de la carretera BV. 4601, punt quilomètric 18'460.

Una part de la resclosa es troba destruïda.
    Jordi Compte i Marta Homs

La resclosa del molí del Puig està situada uns 300 metres al nord del molí del Puig , just al final d'un meandre de la riera de Sorreigs on aquesta s'estreny lleugerament.
    Es tracta d'una resclosa parcialment destruïda que conserva un mur de maçoneria de pedra d'uns 12 metres de llarg i al que li manquen uns 3 o 4 metres, que és l'espai per on actualment passa la riera. És un mur lleugerament corbat i de gran amplada, que no conserva l'alçada total a causa de l'erosió del pas de la riera. A l'extrem superior, a una alçada entre un metre i un metre i mig, té una amplada de 70 centímetres, eixamplant-se a la base. A l'extrem dret el mur queda cobert de vegetació.
    El canal es troba parcialment conservat, es pot seguir tot el seu traçat però es troba erosionat en nombrosos punts i totalment cobert de vegetació en altres.