Resclosa del molí de la Riera
Perafita

Sector sud del terme municipal
    A 950 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 9'500.

Només es conserven els forats dels posts de fusta de la resclosa.
    Jordi Compte i Marta Homs

La resclosa del molí de la Riera està situada uns cent metres al nord de les runes del molí de la Riera, a tocar de l'anomenat gorg Fondo, en el curs del rec de la Roca Llisa.
    La resclosa està ubicada en la roca que forma el salt sota el que es forma el gorg Fondo. Se'n conserven diversos forats incisos a la roca formant dues línees pràcticament paral·leles a la part superior de la roca i una tercera línia en un punt inferior. A l'extrem superior de la roca, on el rec es fa més estret, hi ha dues línees de forats amb un rebaix picat a la roca tant per sobre com per sota d'aquestes incisions. La línia superior de forats està formada per tres forats circulars d'uns 14 centímetres diàmetre, tot i que és probable que hi hagin altres forats tapats per la vegetació. La que hi ha just a sota, està formada per quatre forats, un dels quals quadrat i d'uns 18 centímetres per banda i els altres tres circulars (dos de 14 centímetres de diàmetre i un de majors dimensions de pràcticament 20 centímetres de diàmetre). Uns cinc metres més avall, encara sobre la mateixa roca, hi ha una tercera línia de forats formada per quatre incisions circulars.