Rellotge de sol de la Bella Plana
Lliçà de Vall

Masia de la Bella Plana, al sector conegut com el Pla
    Emplaçament
    Al Polígon El Pla, carrer de can Nadal. Al costat de la masia de can Nadal, camí direcció nord, després oest i després nord, uns 800 m
    107

41.595
    2.2464
    437194
    4605085
    08108 - 68
    1929
    S’han perdut algunes rajoles, tant del plafó central com del marc
    002313000DG30F0001ES
    Jordi Piñero Subirana

Rellotge de sol emplaçat a la façana principal de la casa rural de la Bella Plana. És de forma rectangular i està emmarcat per una orla feta amb rajoles de ceràmica blava i policroma. Al centre té un plafó de rajola blava del qual en surt el gnòmon del rellotge. La casa de la Bella Plana fou construïda entorn de l’any 1929, i el rellotge sembla fet en aquesta mateixa data, per la qual cosa adopta un cert aire noucentista. La seva forma recorda el rellotge de sol que hi ha a la masia veïna de les Torres de Santa Maria, una casa que forma part de la mateixa heretat de l’Obra Tutelar Agrària (OTA).