Rellotge de sol de Can Mamet
Vilassar de Dalt

Can Mamet

Regular
    Fa pocs anys, es va restaurar la casa. La façana es va repicar deixant la pedra vista i es va conservar el rellotge.
    002001400DF49G0001OS
    Jordi Montlló Bolart

Rellotge de sol del tipus vertical declinant, amb orientació sud – est. És de superfície circular, situat per sota mateix del ràfec. Està pintat de color blanc, damunt d'un suport de calç, i ha perdut tota decoració anterior. S'observen restes molt difuminades d'una sanefa lineal de color vermellosa a l'interior de la qual s'endevina l'esgrafiat de vuit línies horàries, representades en cicles de dotze hores: quatre a l'esquerra (dues d'elles molt esborrades) i quatre a la dreta (de la una a les quatre de la tarda). El gnòmon és una vareta de ferro, de secció circular.

No consta en l'Inventari dels rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica.

A la casa hi ha una fotografia de principis del segle XX on es pot veure el rellotge de sol. Sembla un rellotge senzill, de superfície lleugerament oval, pintat damunt de la façana blanca. S'endevinen dues sanefes lineals separades per uns sis a vuit centímetres que emmarquen el rellotge. No s'observa cap més altra decoració.