Rellotge de sol de can Coromines
El Brull

Brull, el
    Mas de can Coromines.

Es troba en bon estat.
    Marc Cucurella Pinilla

Es tracta d'un rellotge de sol rectangular, vertical declinant, amb orientació sud, té marques horàries a les hores i mitges hores de les 5 del matí a les 7 de la tarda, en cicles de 12 hores, amb numeració aràbiga. El gnòmon és de vareta amb un cercle al pol, emmarcat, cisellat sobre la mateixa pedra formada per 3 carreus del mateix material que els de la resta de la edificació. Hi ha gravada la data 1790.

Rellotge de sol situat a l'alçada del primer pis de la façana principal de can Coromines, entre la finestra del mig i la de la dreta.

Tenim constància documental del mas Coromines d'ençà de la baixa edat mitjana. Malgrat tot, l'edifici actual data de les darreries del segle XVIII, segons es desprèn d'una de les llindes de la façana principal (1796).

BOU i VILALTA, Concepció (2004). "Rellotges de sol de Catalunya : un patrimoni per descobrir". Efadós.
    "Inventari de rellotges de sol dels Països Catalans" a Societat Catalana de Gnomònica: http://www.gnomonica.cat/